Politikai vitagyűjtemény

Globális jelenség, hogy a sajtó pártosodik. Az objektív tájékoztatás szinonimája a CNN teljesen eltolódott a demokraták irányába, több kiszivárgott felvétel bizonyítja, hogy kifejezetten Trump ellenes narratíva az elvárt. Itthon sincs másképp, Origó, Pesti srácok, elkötelezettek egy politikai oldal iránt. De senki sem gondolhatja komolyan, hogy a Telexnél vagy 444-nél dolgoznak a jobb oldallal szimpatizáló újságírók. Ez önmagában nem probléma, ilyen a világ, viszont ez együtt jár azzal a jelenséggel, hogy buborékok alakulnak ki a társadalomban, amiből nem képesek kilépni a választók és képtelenek megérteni a máshogy gondolkodó honfitársaikat.

A (még) buborékon kívüli érdeklődők dolgát megkönnyítve egy gyűjtéssel készültünk, ahol kizárólag olyan beszélgetések találhatóak, amikor ellentétes oldalak képviseltetik magukat, így egy-egy témában pro-kontra hallhatjuk egy-egy oldal álláspontját. Érdemes végignézni a videókat, sokkal tisztább képet lehet kapni arról, hogy ki mit képvisel.

Viták

Tranzit viták

A tranzit viták a HirTV szervezésében zajlanak, két évad is megszervezésre került.

Varga Judit vs Donáth Anna a jogállamiságról
Hollik vs Tordai az alapjövedelemről
Dömötör vs Újhelyi
Varga Judit vs Schiffer
Hiller vs Gulyás
Dömötör vs Ujhelyi
Horn, Nagy vs Mráz, Lánczi

Orbán Balázs

Orbán Balázs külön szekciót kapott, mivel egyrészt nagyon színvonalasan vitatkozik, másrészt tekinthetjük sorozatnak, ugyanis végigvitatkozta a Momentum politikusait, akiknek jár a köszönet, hogy leülnek vitatkozni.

Orbán Balázs vs Cseh Katalin

Orbán Balázs vs Fekete-Győr

Orbán Balázs vs Hajnal Miklós

Újságírók

Ebben a szekcióban a jobb és bal oldali újságok munkatársai ütköztetik álláspontjukat arról, hogy ők hogyan látják a világot. Létezik-e objektív újságírás, hogyan történik a finanszírozás, stb…

Hargitai vs. Kereki (Népszava vs Mandiner)
Tarnay vs Kohán (HVG vs Mandiner)

Egyéb

Gulyás vs Schiffer az MCC Feszten
G. Fodor Gábor vs Vona Gábor
Kálomista vs Kovács az Elkxrtuk filmről
Lánczi, Hollik vs Tordai, Donáth Anna

Vitasorozatok

Itt olyan műsor sorozatokat gyűjtöttünk, amelyek rendszeres időközönként jelentkeznek vitákkal.

Polbeat Pankráció

A Pesti TV hetente jelentkező vitaműsora, a résztvevők lezárt borítékban hoznak egy-egy saját témát, amin persze jól összevesznek. Az eddigi összes műsor elérhető az internetes videótárban, erre a linkre kattintva.

Csatt

Az ATV műsora, szintén kettő a kettő elleni felállással. Ide kattintva elérhető műsor oldala.

Csörte

Minden hétköznap jelentkező vitaműsor a HirTV-n. Szintén visszanézhető az összes adás.

Facebook kommentek